Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΓΝΩΜΩΝ




Την περασμένη Πέμπτη 10/1/2013, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ Κρήτης και ο παραγωγός Κώστας Ηλιάκης αφιέρωσαν την δίωρη εκπομπή, «Ο από μουσικής Θεός», στο έργο μου. Το πληροφορήθηκα μέσω της σελίδας που υπάρχει στο facebook για μένα με διαχειρίστρια την Μαρία Χρονιάρη. Ο κύριος Ηλιάκης είχε την καλοσύνη να μας στείλει το link της εκπομπής του και να μας ενημερώσει. Τον ευχαριστώ θερμά για την  πρωτοβουλία που πήρε αυθόρμητα – χωρίς να «επικαλεστεί» τα γνωστά και βαρετά κλισέ περί χορήγησης άδειας χρησιμοποίησης αποσπασμάτων από τον συγγραφέα, που δημιουργούν, ούτως ή άλλως, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντελώς υποκριτική και ομιχλώδη. Μ’ αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι γνήσιες «λογοκλοπές», πρώτα απ’ όλα γιατί είναι από ψυχής και γιατί εγκαθιστούν ένα νέο είδος σχέσης ανάμεσα στον συγγραφέα και τους αναγνώστες του:  πιο πραγματικό, πιο ισότιμο.  Τον ευχαριστώ περισσότερο για το ότι είχε την οξύνοια (την έμπνευση; την φωτεινή ιδέα;) να ντύσει την εκπομπή αυτή με μουσικές βγαλμένες από τις αναρτήσεις του μπλογκ μου, μουσικές της ψυχής, που με «μεγάλωσαν» κυριολεκτικά και με έφτασαν στο σημείο να τους είμαι βαθειά υποχρεωμένος και ευγνώμων για όσα λίγα έχω καταφέρει να είμαι. 

Αν θα πρεπε, ντε και καλά, να διατυπώσω μια ένσταση για το περιεχόμενο της παρουσίασης, αυτή θα ήταν ότι τα SMS που ανταλλάσσω, και τα οποία εν μέρει προβλήθηκαν από τον Κώστα Ηλιάκη κατά την διάρκεια της εκπομπής του, δεν αποτελούν, μέρος του έργου μου.  Είναι ένα είδος προσωπικού σημειωματάριου, κάποιες ευήλιες φωτογραφίες  εννοιών της στιγμής, που συνιστούν περισσότερο δημιουργικό κους κους και λιγότερο λογοτεχνία. Και σε αυτή όμως την περίπτωση, μοιράζομαι εξ ίσου το λάθος με τον παραγωγό: Εγώ γιατί τα δημοσίευσα στο ιστολόγιο μου και εκείνος γιατί επέλεξε να τα αναμεταδώσει. Ίσως μάλιστα το δικό μου να είναι και μεγαλύτερο. Γι αυτό και το σχολιάζω δημόσια.  Άλλωστε, θα συνεχίσω να το κάνω (δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά λάθη, κρεμασμένα στο παράθυρο του κόσμου).

Σε κάθε περίπτωση, η τιμή είναι δεδομένη, οι ευχαριστίες  προς τον Κώστα Ηλιάκη, πολλές και εγκάρδιες.

ΣΣ


ΥΓ. Ακούγονται τα τραγούδια: Dancing Barefoot - Pati Smith, Mirror Images - Peter Hammill, Saint James Infirmary - Van Morrison, Wild is the Wind - David Bowie, Wild is the Wind - Nina Simone, Rock'n'Roll suicide - David Bowie, I want to go to the beach - Iggy Pop, The sky is crying - Steve Ray Vaughan, Don' t be a Hero - Jim Capaldi, Famous blue raincoat - Leonard Cohen, Pleasant Street - Tim Buckley, Death have no mercy - Gratefull Dead, Just for love - Quicksilver, Black dog - Babe Ruth, Wind of change - Scorpions, Sometimes i feel like screaming - Deep Purple, Again - Archive, Δεν είμαι κανενός - Sadahzinia, Εκεί που οι άγγελοι δεν πετάνε - Wasted Minds, Sculpture.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ SENDSPACE ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ (9 αρχεία)


1 σχόλιο:

kostas iliakis είπε...

Σταύρο εγώ σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όσον αφορά το λάθος για τα sms.. ταυτίστηκα τόσο πολύ "μαζί τους" που μου ήταν αδύνατο να μην τα "μοιραστώ" με τους ακροατές..''

Υ.Γ Εύχομαι οι σκέψεις σου να "ηχορραγούν" "πάντα..!!