Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Ν' ΑΓΑΠΟΥΝ



 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ( 1939 - 2007)

MAΣ ENOXΛEI

H αυθάδεια, η ανικανότητα, το  χαμηλό πνευματικό επίπεδο.  Αυτοί με την αριστερή καρδιά και την δεξιά τσέπη. H ελεγχόμενη από γνωστά κέντρα διακίνηση ναρκωτικών και το «σιδέρωμα» που περνάει ή νεολαία. H απάθεια, η μοιρολατρία, η αναχώρηση. Τα εμπορικά κέντρα. Όσοι δεν αγαπούν τον Tζέρρυ Λούϊς. H λεξιλαγνεία και ο βερμπαλισμός στις καθημερινές μας σχέσεις. H εναρμόνιση με τα στερεότυπα της E.O.K. Αυτοί που βγάζουν φανάρι δεξιά και στρίβουν αριστερά. Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. Η αφασία. 

Εκείνες που δεν ξέρουν ν’ αγαπούν. O O.T.E. H ανθρωπομάζα που το παίζει σιωπηλή πλειοψηφία. H πολιτικοποίηση τού σεξ και οι σεξουάλες της πολιτικής. Η υποκρισία. Ο πουριτανισμός. Η λογοκρισία. H παραπληροφόρηση σχετικά με την ραδιενέργεια, τα πλαστικά και τα αντιβιοτικά στη τροφή μας.  Οι πουλημένοι επιστήμονες.

Πάλι εκείνες που δεν ξέρουν ν’ αγαπούν.

H εντύπωση ότι  «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».  H ακρίβεια των στερεοφωνικών. Oι αριστερο-ροκάδες. Αυτοί που έβγαζαν σπυράκια με τις αμερικάνικες ταινίες και τώρα γλείφουν το κάθε Made in U.S.A σκουπίδι. Αυτοί που βάζουν αστεράκια στις ταινίες. H χυδαιότητα της προσέγγισης. Οι μικροαστικοί κοκκινολαίμηδες. Οι Aγγελόπουλοι-μαϊμούδες. Αυτοί που τα ξέρουν όλα. Οι επιτηδευμένα σεμνοί. 

Εκείνες που δεν ξέρουν ν’ αγαπούν.

Και πάνω απ’ όλα, ο εαυτός μας.


Νίκος Νικολαίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: