Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΜΙΛΗ: ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟΣ 51

Ο εκδότης της Σμίλης, Χρήστος Κουτσιαύτης


                                         Ο Χρήστος τοποθέτησε το Καπνισμένο κόκκινο ανάμεσα στους δυο τόμους 
                                          του Καντ και τον Νίτσε. Εκεί είναι η θέση του, είπε. Είναι πολύ μεγάλη η 
                                                                   τιμή. Πολύ μεγάλη η εμπιστοσύνη.



Καλοκαιρινή γιορτή του βιβλίου πάνω στη θάλασσα, πεζόδρομος Πασαλιμάνι. Ματωμένος επιζών Πειραιάς. Με τα κατάρτια των πλοίων να φιλιούνται ερωτικά και τις πολυκατοικίες απέναντι να τρέμουν από τον φόβο της ανάγνωσης. Μέχρι 6 Ιουλίου.

Οι εκδόσεις ΣΜΙΛΗ - μια κοσμηματοθήκη από χειροποίητα όνειρα - σας περιμένουν στο περίπτερο 51, να σας προσφέρουν ένα άλλο παράθυρο στον κόσμο, με εξαιρετικά βιβλία και χαμόγελο ψυχής.
Εκεί, στο μεγάλο λιμάνι, σε λίγες ημέρες, το καινούριο μου βιβλίο ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ, θα δει αυτό που θα ήθελαν να βλέπουν όλα τα βιβλία που γεννιώνται: Το φως. Με την μπλε αγκαλιά της θάλασσας.

Ευχαριστώ και πάλι, από καρδιάς, τις εκδόσεις Σμίλη. Για την φιλία. Και την δύναμη.

*********************************************************************************


[Κι όπως έμπαινε η θάλασσα απ’ τα παράθυρα και την παραβιασμένη πόρτα, οι τοίχοι του κόσμου ξεφλούδιζαν σαν ταπετσαρία κι έφερναν ένα γύρο τα έπιπλα. Έμοιαζαν γεμισμένοι στο σπίτι. Το πάτωμα γινόταν σιγά σιγά θηλυκό. Εγκυμονούσε καμπύλες, περιμένοντας να υποδεχτεί τις νέες φυλές.   Το στόμα σου σαν ανοιχτό, ρουφούσε τη θάλασσα και βαφόταν. Απ’ έξω ο δρόμος. Τόσο μακριά, όμως τόσο κοντά. Σαν φίδι, που λίγο πριν αλλάξει το δέρμα του, τα κλείνει όλα σε ένα επείγον αύριο που είναι διαρκώς τώρα. Και τα ξαναγράφει.]

-ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, εκδ. Σμίλη, 2013















Δεν υπάρχουν σχόλια: