Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ



"Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να 'στε όλοι καλά".

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΓΚΑΚΗΣ (1922 – 2011)

Ιδιόχειρο σημείωμα του λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή


ΜIA επιστολή του φυλακισμένου αγωνιστή Γ.Α.Μαγκάκη κατά την διάρκεια της δικτατορίας, γνωστή ως «Γράμμα από την φυλακή» που ορίζει την κατάσταση εγκλωβισμού, θίγει τις επιλογές και τις επιπτώσεις τους, αναμιγνύει τα προσωπικά βιώματα με τον πολιτικό περίγυρο, επισημαίνει λεπτομέρειες του κοινωνικού ιστού και της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, περιγράφει τις δομές και τις προθέσεις της εξουσίας και σκιαγραφεί τον Ευρωπαίο πολίτη ως μέλος ενός κοινού οργανισμού ενωμένων εθνών που έχει το δικαίωμα αλλά και την δυνατότητα να οραματίζεται έναν νέο, λαμπρό προορισμό, εμβολιασμένος από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αρχαιοελληνικής παράδοσης, ανεβάζει στο «Θέατρο στον κύβο» η θεατρική ομάδα IlluminArti .

Βέβαια το όραμα της ενωμένης Ευρώπης δεν είχε την αναμενόμενη πρακτική ανταπόκριση για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους ο πρόσφατα αποθανών συγγραφέας δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει την εποχή των «ελπίδων», όταν έγραφε αυτό το ενδιαφέρον πολιτικό και ταυτόχρονα εξομολογητικό κείμενο και μάλλον αντιλήφθηκε λίγο πριν από τον θάνατό του παρατηρώντας με το οξύ βλέμμα του τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Η σύμπτωση με την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι άκρως εντυπωσιακή. Και εφιαλτική.


Info
: Θέατρο στον Κύβο, Μαργαρίτη 5, Νέος Κόσμος

Τηλέφωνο: 6984028017

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Σάββατο στις 21.00, έως τα τέλη Μαίου


http://www.wix.com/theatroarti/illuminarti#!

http://www.artandlife.gr/Athina-gramma_apo_ti_fylaki_gia_toys_eyropaioys_toy_agmagkaki

Δεν υπάρχουν σχόλια: