Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΙΑΝΟΣ LIVE ΕΡΩΤΑΣ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το έργο του Θάνου Ανεστόπουλου


Αναμονή. Συγκίνηση. Ο "Ιανός", ασφυκτικά γεμάτος. Από την μια άκρη της Σταδίου έως την άλλη, του Artshop. Έμπαινε κόσμος. Συνέχεια. Γνωστοί και άγνωστοι. Οι "γνωστοί άγνωστοι". Η ομάδα των συγγραφέων. Των ποιητών. Γ.Δάλλας, Κ.Αγγελάκη-Ρουκ, Γ.Ευσταθιάδης, Μ.Μήτσορα, Κ.Τζούμας, Γ.Κακουλίδης, Δ.Παπαχρήστος, Β.Καλαμαράς, Γ.Βέης, Μ.Γκανάς, Β.Πολύζος, Θ.Νιάρχος, Τ.Μενδράκος, Α.Στρατηγοπούλου, Ν.Σιώτης, Μ.Μήτρας, Γ.Σουλιώτης, Α.Μήτσου, Γ.Πούλιου, Μ.Ροδοπούλου κ.α.

Η ζωντανή παροικία της νεολαίας. Η παρέα των φίλων. Η νησίδα της Ελευσίνας. Όλοι εκεί. Το ένα ζητούμενο είχε απαντηθεί. Το άλλο ήταν να διαχειριστώ την απουσία. Μέσα σε τόσες παρουσίες. Την διαχειρίστηκα.

Η Κατερίνα ήρθε από την Αίγινα. Ο Μηνάς απ' τη Χαλκίδα. Ένα κορίτσι απ' τη Σαλαμίνα. Εκείνη έμεινε εκεί που έμενε πάντα: Λίγο πουθενά, λίγο τίποτε. Λίγο καθόλου. Λίγο.

Καθυστερούσαμε λόγω της συνεχούς προσέλευσης. Δωδεκάμετρα μπλουζ. Ο θρήνος των Blood, Sweat and Tears. Όταν ακούστηκε η Κατερίνα Γώγου, "Θαρθεί καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα. Να το θυμάσαι, Μαρία", κατάλαβα.
Ήταν εννιά παρά εννιά, εννιά του μηνός. Ο Θάνος πήρε τα καρβουνάκια του, στήθηκε μπροστά στο άδεια τελάρο. Ανεβήκαμε.
Προς στιγμή, σκοτείνιασε. Θα έφταιγε ο φωτισμός - ο έρωτας αντέχει μόνο στα σκοτάδια. Κοίταξα τα κόκκινα λουστρίν του Βασίλη.

Και ξεκινήσαμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
http://www.vimeo.com/12462705

1 σχόλιο:

Μαρια Νικολαου είπε...

Μπορεί να μην είχα την τύχη να βρίσκομαι εκεί, με το βίντεο όμως μπόρεσα να δω την όμορφη βραδιά .
Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο το βιβλίο σου.

(Προσωπικά προβλήματα με έχουν απομακρύνει αυτόν τον καιρό. Ελπίζω όλα να γαληνέψουν με τον καιρό και να επανέλθω)