Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΒΙΟΥ



 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ (1906 - 2014)


Πλήρης ημερών, σε ηλικία 108 ετών, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής 22 Αυγούστου στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός,  φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κριαράς.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Τρίτη 26 Αυγούστου, 12 μμ, στον Ιερό Ναό Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11.00 το πρωί για λαϊκό προσκύνημα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Χανίων η ταφή του θα γίνει στο χωριό Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων αύριο, Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, σε τάφο του Κοιμητηρίου Στερνών που έχει παραχωρήσει ο δήμος Χανίων.

«Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας– τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό..».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: