Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



Κρίσιμες είναι οι ώρες για την επιβίωση της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», μετά την απόρριψη της αίτησης δανείου ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Alpha Bank.

Σε προηγούμενες ενημερώσεις των εργαζόμενων, από τον γενικό διευθυντή Αντώνη Πολυκανδριώτη, είχε καταστεί σαφές ότι η επιβίωση της εφημερίδας στηριζόταν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο δάνειο.

Η Μάνια Τεγοπούλου, μόλις ανακοίνωσε τη μη έγκριση του δανείου σε διευθυντικά στελέχη της «Ελευθεροτυπίας», αναχώρησε από την εφημερίδα. Στην ενημέρωση συμμετείχαν οι διευθυντές Κύρα Αδάμ και Βαγγέλης Παναγόπουλος.

Στη συνέχεια, στελέχη της εφημερίδας έσπευσαν στο σπίτι της εκδότριας, όπου αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα στα γραφεία της εφημερίδας, η διευθύντρια του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, Κύρα Αδάμ, λίγο πριν αναχωρήσει για το σπίτι της Μάνιας Τεγοπούλου, προέτρεψε τους εργαζομένους να «δουλέψουν κανονικά», ώστε να βγει το φύλλο της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχισυντάκτης Βαγγέλης Δεληπέτρος προετοιμάζει το φύλλο, υπάρχει έντονη συναισθηματική φόρτιση στο Μέγαρο της οδού Μίνωος και πολλοί φοβούνται ότι ίσως το αυριανό είναι το τελευταίο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: