Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΥΧΤΑ


"Οι νύχτες μου είναι πιο όμορφες από τις μέρες σας"
Raphaele Billetdoux


ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ αυτά δεν προσχωρούν σε κανένα κίνημα. Έχουν όλα τα κινήματα μέσα τους, μπερδεμένα. Άλλωστε, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, αν είναι δημιουργημένα από τον συγγραφέα τους, ή ο συγγραφέας τους είναι το δημιούργημά τους.

Εκείνο που αναδεικνύεται και υπερασπίζεται σε αυτή την ομάδα κειμένων είναι η ιδέα του φωτός στην πιο απόλυτα σκοτεινή εκδοχή του. Εκεί που τα πράγματα συνεχίζονται με άπειρες δυνατότητες, μέσα στο πέπλο της νύχτας που είναι μνήμη. Αβάσταχτη. Εκεί περιμένουν αβοήθητα σπάνια ευρήματα. Σαν ανυπόφοροι κρύσταλλοι, θαμμένοι.

Και οι λέξεις. Μοναδικό ρεύμα στο κέντρο μιας εποχής που φεύγει, που τελεί σε διάσταση, που αντιγράφει σκηνές. Οι λέξεις, πλήρεις αδιεξόδων. Για όσα δεν ήρθαν. Όσα ακόμη δεν βρέθηκαν. Οι λέξεις που γίνονται άθυρμα, νέμεση, ηλικία. Ούτε ζωντανές, ούτε νεκρές. Μόνο θάνατος που περιγράφει ζωή.

Όταν ο κόσμος φύγει από την εικόνα που έγινε και οι απουσίες μετρηθούν ξανά, ο ανθρώπινος μύθος θα συναντήσει πάλι την εξ αίματος προϊστορία του.

Μέχρι τότε, απώλεια φωτισμού.

Πιο νύχτα δεν γίνεται.


"ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ"

* Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου 2011.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Floral την Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 8.30μμ. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για αύριο 15 Ιουνίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της γενικής απεργίας.


2 σχόλια:

Καραβάκι είπε...

Μια μεγάλη αγκαλιά θα ήθελα να σας δώσω,μα λόγω απόστασης περιορίζομαι σε μια λέξη από καρδιάς... Καλοτάξιδο!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Να είσαι καλά καραβάκι. Ανταποδίδω την αγκαλιά.